De 9-jarige Olivia Retter heeft een iPhone-vormig litteken op haar been. De oorzaak: een lekkend iPhone-hoesje. Haar moeder is nu een Facebook-campagne gestart om te waarschuwen voor de hoesjes.

De boosdoener is een doorzichtig hoesje met een vloeistof met glitters erin. Die vloeistof lekte op het been van het Britse meisje en veroorzaakte een chemische brandwond. Volgens artsen zal het litteken altijd te zien blijven.

Olivia's moeder Karly vertelde in Britse media wat er is gebeurd. "Olivia werd midden in de nacht wakker en kwam naar mij toe. Ze zei dat ze pijn had aan haar been, maar ik dacht dat ze zich aanstelde en stuurde haar terug naar bed. De volgende ochtend zag ik een vreselijke brandwond op haar been. Ik was geschokt dat een telefoonhoesje zoiets kan veroorzaken. Ik kan het nog niet geloven: ze heeft een litteken in de vorm van een telefoon op haar been."

De verkoper van het hoesje, New Look, heeft de hoes die Olivia verwondde uit alle winkels weggehaald. Het bedrijf zegt dat het de fabrikant op de hoogte heeft gesteld van het ongeluk.

Retter vindt dat niet voldoende, en daarom is ze de Facebook-campagne gestart. "Stel je voor dat dit was gebeurd toen Olivia aan het bellen was. Dan had ze in haar gezicht een lelijke wond gehad of was de vloeistof misschien in haar ogen gekomen. Heel veel meiden hebben dit soort hoesjes en niemand weet wat ermee kan gebeuren."
Foto