Een 5-jarige jongen heeft 's avonds laat in de nacht in Frankrijk stormachtig weer getrotseerd om hulp te halen voor zijn vader, die een hartinfarct had gehad. Hij stapte in zijn pyjama op de fiets.

De kleuter merkte dat het niet goed ging met z'n vader. Hij pakte de fiets vanuit Saint-Pierre-la-Cour om z'n moeder te gaan zoeken. Die was een eindje verderop aan het werk.

De jongen werd na 3 kilometer fietsen ontdekt door een boer, meldt de BBC. "Ik vroeg me af wat een kleine jongen op dat tijdstip buiten op een fiets deed. Het regende en waaide, het was gewoon slecht weer'', zei de man, die stopte om te helpen. "Hij vertelde me dat hij zijn moeder ging zoeken op haar werk, omdat zijn vader dood was.''

De hulpdiensten werden gealarmeerd en ontdekten al snel dat de kleuter zich had vergist. De vader van de jongen bleek nog in leven te zijn en werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij herstellende is. Volgens de behulpzame boer was het niet in de jongen opgekomen een telefoon te gebruiken om hulp te vragen. "Zijn enige reflex was op zijn fiets stappen en zijn moeder halen'', zei de man. "Het is een dappere jongen."