Lampjes ophangen, liedjes zingen. Je kunt van alles doen om alvast in de kerstsfeer te komen, maar een Brit in Tokio heeft wel een heel bijzondere manier verzonnen.

Joseph Tame rent door de straten van de Japanse hoofdstad verkleed als een kerstboom. Inclusief lichtjes, versiering en een kleurrijke piek. "Er zijn veel gebieden in de stad prachtig versierd met kerstdecoraties, maar er zijn ook veel gebieden waar dat niet zo is. Dus ik dacht: zou het niet leuk zijn als ik daar ga rennen en het kerstgevoel verspreid", vertelt hij aan CNN.

Het bijzondere kerstkostuum van Tame heeft 99 batterijen nodig en 30 meter bedrading. Hij heeft er naar eigen zeggen 60 dagen over gedaan om het te maken. Het is het waard, vindt de Brit: "Ik hou ervan om mensen te laten lachen als ze het niet verwachten."

Tame is vorige week begonnen met zijn kerstactie. Hij rent sindsdien meerdere uren per dag: "De meeste mensen werken op eerste kerstdag in Japan maar hopelijk kunnen ze door het kostuum een beetje van kerst meekrijgen die dag."
Filmpje