De 23-jarige Jonathan Ray uit Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico had vorige week zo'n trek in zijn moeder's zelfgemaakte posolo - een traditionele Mexicaanse soep - dat hij inbrak in haar woning.

Ray had zijn moeder een sms'je gestuurd dat hij erge trek had en dat hij onderweg was om een hapje eten te halen bij zijn ouderlijk huis. Zijn moeder verbood hem dat, want Ray is niet welkom in de woning. De 23-jarige negeerde dat verbod echter en ging op weg.

Toen de vrouw thuiskwam, rende Jonathan onverwachts de woning binnen en ging rechtstreeks naar de koelkast. Met een flinke pan soep nam Ray de benen, aldus de moeder tegenover de lokale zender Albuquerque Journal.

Bij nadere inspectie in de woning bleek dat de verdachte de sloten op het hek had vernield. Ook stond er een vuilnisbak tegen de muur aan. Vermoedelijk heeft hij de bak gebruikt om over de schutting te klimmen.

De politie pakte Ray de volgende dag op. Hij wordt verdacht van woninginbraak en zit nog vast. De 23-jarige is volgens de zender een bekende van de politie. Agenten hebben vaker het verzoek gekregen om hem uit huis te plaatsen.