De Amerikaanse hond Daisy laat zich niet klein krijgen door haar handicap. Met dank aan een nieuw paar benen ontpopt het huisdier zich tot een echte Blade Runner. Dat tot grote verbazing van haar baasje en 300.000 mensen die inmiddels het filmpje van haar eerste manoeuvres zagen.
Daisy werd eenzaam en verlaten aangetroffen op de straten van Los Angeles toen ze slechts twee maanden oud was. De hond, een soort Chihuahua, is geboren met een misvorming van haar ellebogen, rechter schouder, rug en heupen, waardoor het moeilijk voor haar was om te lopen of om te draaien. Op het nippertje werd ze gered door een dierenwelzijnorganisatie, zo schrijft de Britse krant Daily Mail.

Baasjes Sheena en Christian Main waren meteen zo geroerd door het dier, dat ze haar in huis namen. Gedurende twee jaar leerde Daisy langzaamaan lopen met een rolstoel voor haar achterpoten. Een dierenarts oordeelde dat dit echter te zwaar was voor haar rug, dus begon de zoektocht naar protheses.

Een gespecialiseerd bedrijf in het maken van protheses voor huisdieren hoorde van het dilemma en ontwierp nieuwe ledematen. Eind oktober kwamen ze: de nieuwe benen voor Daisy en dat liet de hond zich geen twee keer zeggen.

Binnen korte tijd liep ze sneller dan andere honden. ,,Ze lijken net onderdeel van haar benen, geweldig", jubelt eigenaar Sheena, die onlangs een video van de eerste sprongen en draaien op Youtube en Facebook zette. De vrolijke beelden zijn al meer dan 300.000 keer bekeken.
Filmpje