Dat er iets mis was, kregen veel deelnemers aan de halve marathon van Bangkok zondag in de gaten toen ze rond de verwachte eindtijd op hun stopwatch keken. Ze liepen en liepen en liepen, maar de finish wilde maar niet in zicht komen.

Toen ze de eindstreep uiteindelijk op hun tandvlees passeerden, bleken ze bijna 7 kilometer te veel te hebben gelopen. Door een verkeerd in het parcours opgenomen U-bocht telde de halve marathon deze keer geen 21, maar bijna 28 kilometer.

'Bonus miles', grapt de Bangkok Post, die over het voorval schrijft. Pas gisteren gaven de organisatoren toe een fout te hebben gemaakt waardoor ze nu wel mooi kunnen pronken met de 'langste halve marathon ter wereld'.

Veel deelnemers doen op Facebook hun beklag. Ze noemen het 'belachelijk' en een 'enorme misrekening'. Sommigen zeggen ook dat het gevaarlijk is om hardlopers die voor een race van maar 21 kilometer hebben getraind, nog eens 7 kilometer te laten doorrennen: door de temperatuur en de hoge luchtvochtigheid in Bangkok kunnen lopers hun lichaam maar moeilijk afkoelen.

Maar er zijn ook deelnemers die het relativeren. Een van hen heeft het over de 'super-halve marathon'. Een ander brengt de gebeurtenissen in verband met het gestegen inschrijfgeld: "Op deze manier kregen we wl meer kilometers voor ons geld."