Een 28-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Arkansas is gearresteerd omdat ze haar zoontje van tien maanden oud whisky had gegeven om hem te kalmeren.

Moeder Lori Sheppard bracht haar kind vorige week binnen op de spoedeisende hulp, omdat het nog amper reageerde en lusteloos was. Aanvankelijk vertelde de vrouw aan de politie dat er niets aan de hand was met het jongetje toen hij in zijn park zat.

Ze zou de baby bewusteloos gevonden hebben nadat ze hem even alleen had gelaten met zijn 5-jarig stiefbroertje. Tijdens de ondervraging bekende ze echter dat ze zijn papfles gevuld had met whisky.

Nadat de pijnstillers die ze het kind had gegeven niet bleken te werken, belde de vrouw naar haar moeder voor advies. Die stelde voor dat Lori wat alcohol op het tandvlees van de baby zou aanbrengen. Sheppard ging nog een stapje verder en liet het kind whisky drinken.

De baby, die werd overgebracht naar een kinderziekenhuis, had 1,9 promille alcohol in het bloed. Het jongetje heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten en wordt voorlopig opgevangen door de dienst kinderwelzijn. De moeder blijft voorlopig in hechtenis.