Een vrouw die in 1968 in het geheim trouwde met een Saudische prins, heeft een schadevergoeding gekregen van 21 miljoen euro. Volgens een Britse rechter had de zoon van de Arabische vorst haar een financiŽle tegemoetkoming beloofd, maar die heeft hij nooit betaald.

De nu 68-jarige Janan Harb trouwde toen ze 19 was in het geheim met prins Fahd, die toen 45 was. Hij zou later koning van Saudi-ArabiŽ worden. Het huwelijk werd na een paar jaar alweer ontbonden omdat de familie van Fahd bezwaar maakte. Die vond een christelijke vrouw niet geschikt voor de toekomstige koning van een islamitisch land.

Niettemin beloofde een zoon van Fahd dat hij de geheime bruid van zijn vader de rest van haar leven financieel zou ondersteunen. Harb kreeg echter geen cent van de Saudische koninklijke familie, ook niet nadat Fahd in 2005 was overleden.

De Britse Hoge Raad oordeelde dat Harb recht heeft op een vergoeding. Naast een bedrag van ongeveer 21 miljoen euro, krijgt zij twee panden in Londen die een waarde van ongeveer 7 miljoen euro vertegenwoordigen. De koninklijke familie moet het bedrag binnen een maand betalen.

Voor Harb komt hiermee een eind aan een jarenlange juridische strijd. Zij sleepte het Saudische koningshuis tien jaar geleden voor het eerst voor de rechter. Al die tijd hield de koninklijke familie vol dat Harb nooit met Fahd was getrouwd.

"Ik ben heel, heel erg blij", zei Harb tegen The Guardian. "Het is fijn dat ik deze zaak in Groot-BrittanniŽ heb gewonnen. In Saudi-ArabiŽ hadden ze me misschien wel laten stenigen."