Bij het opruimen van een woning van een overleden Amsterdammer is een bijzondere collectie oude vuurwapens gevonden. In de collectie zat onder meer het kleinste revolver ooit gemaakt.

Een buurtbewoner vond de revolver van 4 centimeter in een woning van zijn overleden kennis. De man lichtte de politie in over de wapenvondst. Met een speciaal explosieventeam werd het huis doorzocht en troffen agenten een collectie oude vuurwapens aan.

"Gezien de oudheid van de wapens moet de overleden eigenaar een fervente verzamelaar zijn geweest", schrijft de politie op Facebook. De kleine revolver is 28 millimeter hoog en 40 millimeter lang. Het kleine vuurwapen was geladen. "Er kon dus mee geschoten worden. Een schot is niet dodelijk, maar kan wel voor verwondingen zorgen", stelt een politiewoordvoerder.

Het wapen is samen met meerdere andere oude vuurwapens in beslag genomen. Wat ermee gaat gebeuren, is aan de officier van justitie. "Het kan zijn dat de wapens worden vernietigd, maar het kan ook goed zijn dat ze in een museum terechtkomen."
Foto