We doen er van alles mee en kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het internet. Uit onderzoek blijkt dat onze beste vriend helaas niet zo goed voor ons is. Het maakt ons vergeetachtig.

Zesduizend mensen uit heel Europa hebben meegedaan aan het onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat het grootste deel van de deelnemers lijdt aan ‘digital amnesia’. Zo verdwijnen telefoonnummers snel uit ons geheugen, omdat het informatie is die onze telefoon ook kan onthouden. Dat meldt Grazia.nl.

36% zoekt informatie op via het internet voor zij zelf na kunnen denken. Herkenbaar? De gegooglede informatie werd vervolgens door 25% direct weer vergeten na het te hebben opgezocht. Doordat we zo veel gebruikmaken van internet, ontglipt ons de mogelijkheid om dingen op te slaan en zelf na te denken.

Het heeft ook effect op het visuele geheugen. We slaan visuele details niet goed op, omdat we overal foto’s van maken met onze telefoons. Soms is het dus eigenlijk beter om geen foto te maken van iets dat je je graag wil herinneren. De dingen die we niet filmen of fotograferen, blijken we namelijk wel goed onthouden.