Bakker Arend Kisteman (31) is net een week getrouwd en nu al zijn trouwring kwijt. Hij weet het zeker: de ring zit in een van de broden die hij bakte. "Shit! Opeens was ik mijn ring kwijt."

Aan de ene kant kan hij er wel om lachen. Aan de andere kant baalt hij flink. "Zo'n gouden ring is best duur", vertelt bakker Arend van de Stadbakker uit Zwolle. "En ik maak me een beetje zorgen; wat als iemand de ring inslikt."

De bakker trouwde op 26 september met 'zijn' Annemiek. "Ze liep een paar jaar geleden mijn bakkerij binnen. Ik wist het meteen: van deze vrouw moest ik werk maken." Arend's inspanningen leidden tot een fantastische huwelijksdag, die werd bezegeld met een gouden ring. "Ik was net gewend aan zo'n ding aan mijn vinger. Maar vanochtend was mijn ring opeens verdwenen. Ik merkte het tijdens het handen wassen. Ik had net deeg gerold."

De bakker weet het zeker; in een van de broden ligt zijn vermiste sieraad. "Waarschijnlijk is-ie blijven plakken aan het deeg. Het bewuste brood kan nog in de winkel liggen, maar ook al bij iemand thuis in de broodtrommel. Bij wie? Dat is een groot raadsel. Ik heb zo'n 150 klanten vanochtend gehad."

Is het niet een beetje dom om een ring om te houden als je bakker bent? "Misschien. Maar het mag volgens de cao. En ik ben er trots op."

Alle broden opentrekken? "Dat is geen optie", vertelt Arend. "Ik hoop dat iemand mijn ring op tijd vindt, voordat het ingeslikt wordt." In de bakkerij hangen A4'tjes waarop de klanten worden gewezen op de vermissing. "En op sociale media heb ik mijn verhaal gedeeld. Meer kan ik niet doen."

De vinder? Die wordt beloond met een grote tas brood en taart. Een kleine angst is er wel: "Ik hoop dat degene zich er niet in verslikt. Geen idee hoe gevaarlijk dat is."

Overigens reageerde zijn kersverse vrouw vrij rustig op de vermissing. "Zij werkt ook in de bakkerij en dacht eerst dat ik een grap maakte. Gelukkig kon ze er wel om lachen. Maar ook zij hoopt dat mijn ring snel weer terecht is."

Update: De bakker heeft het hele verhaal verzonnen. Hij was uit op publiciteit. Lees hier meer.