Het is alweer acht jaar geleden dat Apple de eerste iPhone aangekondigde, sindsdien heeft het bedrijf uit Cupertino een loyale userbase opgebouwd. In de afgelopen gingen sommige gebruikers nog een stapje verder, want in China is de obsessie voor de iPhone 6S en 6S Plus inmiddels zo groot dat mensen zelfs hun nier willen verkopen om één van de nieuwe iPhones te kopen.

Volgens de China Daily hebben twee jonge mannen in Yangzhou een illegale agent gecontacteerd om hun nieren te verkopen. Volgens het rapport konden één van de mannen geen iPhone 6S betalen en besloot hij een alternatief route te zoeken. Het verkopen van een nier in China zou meer opleveren dan het gemiddelde maandsalaris in China (2014).

De twee mannen contacteerden online een illegale agent, die hen had gevraagd om deel te nemen in een medisch onderzoek in een ziekenhuis in Nanjing, echter verscheen het contactpersoon op 12 september tijdens de geplande testen niet. Na het niet verschijnen van de agent besloot één van de twee personen niet door te gaan met het plan en probeerde hij zijn vriend te overtuigen om het onderzoek te annuleren.

Zijn vriend weigerde echter te luisteren. Hij belde nog de politie, maar op het moment dat ze arriveerden was hij al weggerend en sindsdien is hij nog niet benaderd.

Tot het uiterste gaan om een nieuwe gadget in handen te krijgen is in China overigens niets nieuws. In 2012 werden er nog vijf mannen gearresteerd nadat een tiener zijn nier verkocht om een iPhone en iPad te kopen. In 2013 werd een paar in staat van beschuldiging gesteld omdat ze drie van hun pasgeboren kinderen wilden verkopen voor de aankoop van de iPhone 5. In het afgelopen jaar probeerde daarnaast een man zijn vriendin te verhuren om een iPhone 6 te financieren.