De meeste mensen zouden er een knoop van in hun tong krijgen, maar deze Britse weerman weet de langste en moeilijkste naam ooit van een stad aardig soepel uit te spreken: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyr-ndrobwllllantysiliogogogoch. De reden voor Liam Dutton (34) om deze uitdaging aan te gaan: het was er erg lekker weer.

Ondanks zijn tien jaar ervaring had Dutton de stad nog nooit hoeven noemen tijdens een uitzending. ,,Het was best leuk om het nu eindelijk eens te mogen doen", zegt Dutton tegen Mail Online. ,,Het was de warmste plek in Wales, dus de kans deed zich voor.

Dutton geeft wel toe dat de uitzending vooraf was opgenomen. ,,Maar ik sprak het wel in één keer goed uit", zegt hij. ,,Bij ons op de redactie loopt een aantal mensen rond die het doodeng zou vinden om dit te moeten zeggen. Ik denk dat ze blij zijn dat ik het moest doen."

Voorafgaand aan de uitzending kondigde Dutton zijn actie aan op Twitter en na afloop regende het complimentjes van kijkers.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndr- obwllllantysiliogogogoch (58 letters) is de langste naam van een stad in Europa. Er is echter een plaats in Nieuw-Zeeland die een nog langere naam heeft: Taumatawhakatangihangakoauauotamateatu-ripukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu (85 letters).