Een Amerikaans stel is onder water getrouwd. Kim Triolet en Jorge Rodriguez uit Miami wilden op die manier het oudste onderwaterreservaat van de VS eren.

De bruiloft was in de zee, maar toch droeg Triolet een bruidsjurk en Rodriguez een pak. Het bruidsboeket was wel aangepast aan het thema: een bos met schelpen en een zeester.

Het huwelijk werd gesloten bij het Jezusbeeld Christ of the Deep, het onderwatericoon van het natuurreservaat Florida Keys National Marine Sanctuary. Op 7,5 meter diepte tekenden Triolet en Rodriguez de huwelijksakte. Daarna namen ze het mondstuk van hun zuurstoffles uit en zoenden ze. Getuigen en familieleden keken vanaf een boot toe.

In 1965 werd Christ of the Deep op de zeebodem geplaatst. Het beeld staat symbool voor het koraalrif voor de kust van Key Largo. Dit Coral Reef State Park was in 1960 het eerste onderwaterreservaat van de Verenigde Staten.

"Het is geweldig om te trouwen op het vijftigjarige jubileum van de plaatsing van het standbeeld", zegt Triolet. "Over vijftig jaar komen we hier zeker weer terug. Het is hier echt prachtig."
Filmpje