Vier kinderen zijn dinsdagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een fietstochtje door de bossen in Zutendaal, zo'n 12 kilometer van Maastricht. De kinderen reden door een plas met een chemisch product en liepen brandwonden aan hun benen op. Vermoedelijk gaat het om afvalstoffen uit een drugslaboratorium.

Twee andere kinderen en een begeleider raakten niet gewond.
De kinderen zouden eerste- en tweedegraads brandwonden hebben. Volgens Belgische media is het nog onduidelijk om wat voor stof het gaat en wie deze in het bos heeft gedumpt. Mogelijk zijn het chemische afvalstoffen uit een drugslaboratorium. De politie onderzoekt nog of er op meer plekken is geloosd.

Twee van de vier kinderen komen uit Nederland, meldt de NOS. Ze zouden op een camping in Zutendaal staan. Ook zou ergens anders in het bos een tweede plas met chemisch afval zijn gevonden.

Zowel in BelgiŽ als in Nederland wordt regelmatig drugsafval gedumpt. Vooral in de grensprovincies Limburg en Noord-Brabant worden regelmatig vaten met chemisch afval gevonden. De korpschef van de Belgische politieregio Turnhout zei in 2013 dat de drugscriminaliteit in de Belgische grensstreek is toegenomen omdat er in het zuiden van Nederland strenger wordt gecontroleerd.