De 26-jarige Sven Hagemeier was vanaf jongs af aan al groot fan van Guiness World Records, een jaarlijkse uitgegeven boek met een collectie van internationaal erkende records. Ooit zou hij zelf in het boek komen en dat is nu gelukt.

De Duitse Sven was vastberaden om de langste verjaardag ooit te hebben en dat deed hij op een hele speciale manier. Sven begon zijn verjaardag in het Australische Auckland, waarna hij via Brisbane doorvloog naar Hawaii. Een trip die bij lange na geen 46 uur kan duren natuurlijk. Maar door de grens van de tijdzones kreeg hij het toch voor elkaar om 46 uur lang de jarige job te zijn. Midden in de Stille Oceaan, tussen Azië en Amerika, gaat de tijd namelijk 20 uur achteruit als je in oostelijke richting reist.

13 uur was hij uiteindelijk onderweg. Je moet het maar willen. Maar Sven kon zijn geluk achteraf niet op.

Ik vroeg me altijd al af of ik zelf een record kon vestigen.
”Toen ik eenmaal wist op welke manier wist ik zeker dat ik het zou gaan halen.”

Het hoogtepunt van zijn reis was volgens de Duitser het moment dat hij zijn vrouw ‘s nachts weer zag in Hawaii, met het record van de langste verjaardag ooit op zak.

Sven brak het record vorig jaar al, maar het is nu pas internationaal erkend nadat hij kon bewijzen dat hij werkelijk de langste verjaardag ooit heeft gehad. Hij heeft nu dus officieel het record van de Pakistaanse Nargis Bhimji verbroken, die in 1998 van Karachi naar Singapore vloog om daarna door te vliegen naar San Francisco. De Pakistaanse moet helaas genoegen nemen met een verjaardag van 35 uur. Een lichte tegenvaller als je het mij vraagt.

Volgend jaar is Sven van plan het wat rustiger aan te doen. Geen nieuw record, maar gewoon lekker thuis met zijn familie verjaardag vieren op de traditionele manier.
Foto