De internationale website Ashley Madison voor mensen die vreemd willen gaan, is gehackt. De gegevens van miljoenen gebruikers komen nu misschien op straat te liggen.

De hackersgroep, die zichzelf The Impact Team noemt, eist dat de vreemdgaansite offline wordt gehaald, anders worden de persoonsgegevens van de 37 miljoen gebruikers openbaar gemaakt. "Inclusief hun geheime seksuele fantasieën", staat in een manifest dat de hackers openbaar hebben gemaakt.

De hackers zeggen dat ze geen medelijden hebben met de vreemdgangers. "Jammer voor die mannen, maar ze zijn vreemdgaande viezeriken en verdienen geen bescherming van hun privacy", zeggen de hackers.

Ook zou Ashley Madison liegen over een verwijderingsservice. Voor 19 dollar kunnen mensen hun gegevens laten verwijderen van de servers, maar de hackers claimen dat de site dat nooit heeft gedaan.

De meeste gebruikers komen uit de Verenigde Staten en Canada. Ook in Nederland is Ashley Madison actief, maar de datingsite Second Love is in Nederland de grootste.

De vreemdgaansite maakt juist reclame met de garantie dat de privacy van gebruikers is gewaarborgd. Inmiddels heeft het bedrijf achter de site zijn excuses aangeboden en is, in samenwerking met de Amerikaanse justitie, een onderzoek gestart.
Afbeelding