De ouders van een peuter in Nieuw-Zeeland waren ervan overtuigd dat hun zoon last had van nachtmerries. Drie nachten achter elkaar zei de jongen dat er een man voor het raam van zijn kamer stond.

“Ik dacht dat hij een nare droom had die telkens terugkwam”, zei moeder Melissa Rodrigues. “Maar toen ik ‘s nachts rond half zes een vreselijke schreeuw hoorde, wist ik dat er iets mis was.” De jongen vroeg zijn vader mee te komen naar buiten. Daar vonden ze voetsporen. Ook stond de poort open.

Ze hingen de volgende nacht een smartphone op in de buurt van het raam. Met de app ‘Salient Eye’ neemt de telefoon een foto als er iets beweegt en stuurt een mailtje met de foto. De ouders brachten hun kind naar opa en oma en maakten zich op voor een spannende nacht.

Om 4.40 uur begon de app foto’s te versturen. Daarop was duidelijk een man te zien met een zaklamp. Rodrigues belde de politie. Ondertussen bleef de app maar foto’s sturen van wat zich buiten afspeelde. Het bleek om een 15-jarige jongen te gaan die bekend was bij de politie.
Foto