Echte liefde kent geen grenzen. Dat bewijzen Norman MacArthur en Bill Novak: na jaren van wachten zijn 'vader en zoon' eindelijk getrouwd.

Norman (74) en Bill (76) zijn al 54 jaar een stel. Hun grote wens: elkaar het ja-woord geven zodat hun nalatenschap goed geregeld zou worden. Een probleem: de mannen wonen in Pennsylvania, een staat waar het homohuwelijk tot een jaar geleden niet was toegestaan.

"Omdat trouwen niet mogelijk is, zat er maar n ding op: mijn partner adopteren", vertelt Bill aan de Huffington Post. Aangezien Bill ouder is, werd hij de vader. En Norman zijn zoon. Door 'vader en zoon' te zijn, konden de twee hun nalatenschap goed regelen en kregen ze juridische rechten. Zo konden ze ook over elkaars levens beslissen, mocht een van hen in het ziekenhuis belanden.

Jarenlang leefden de twee als vader en zoon, tot vorig jaar opeens het homohuwelijk in Pennsylvania werd toegestaan. Ook Norman en Bill konden dus eindelijk in het huwelijksbootje stappen. Ze moesten alleen nog wel de adoptie ongedaan maken.

Dat bleek nog niet zo makkelijk. Norman had namelijk een nieuwe vader nodig. Met een petitie wisten de twee de rechter toch te overtuigen: hun vader en zoon-relatie werd opgeheven.

De bruiloft werd de mooiste dag uit hun leven. "Deze dag was het wachten waard", vertelt Norman.
Foto