Lynn Watson uit het Schotse Dundee is een echte kippenliefhebster. Dus toen ze ontdekte dat haar kip een serieuze voetinfectie had, zette ze alles op alles om het beestje te redden.

De 47-jarige vrouw houdt kippen in haar tuin, schrijft de Daily Mail. Duster is een van die kippen. Met 3,6 kilo een stevige beest. Ze springt graag in één keer op haar ren. Volgens Watson heeft Duster daarbij haar poot beschadigd en een serieuze infectie opgelopen.

Watson besloot zelf op te treden. Ze verdoofde het beest, steriliseerde een mes en deed de operatie zelf. De infectie werd eruit gesneden, maar er bleef een gapend gat over.

In eerste instantie gebruikte Watson nog pleisters om het gat dicht te houden, maar die werden vies. Ze besloot daarom maar ook zelf schoenen te gaan maken. Dat was eigenlijk heel makkelijk, met wat oude tuinhandschoenen waren ze zo gemaakt.

Duster was direct na de operatie nogal afwezig, Watson werd genegeerd. De kippenhoudster ging daarom alsnog naar een dierenarts, die haar zei dat ze de operatie goed had gedaan, vertelt ze: "Maar een kip met schoenen, dat had de dierenarts nog nooit gezien."

Duster is intussen aan de beterende hand. Naar verwachting gaat het beest volledig herstellen.
Foto