De Chinese Wu Hsia (21) kwam voor een dilemma te staan toen zijn jaloerse ex-vriendin en zijn huidige vlam in een rivier sprongen. Ze wilden weten wie hij zou redden. Uiteindelijk was zijn vriendin de gelukkige.

Na een jarenlange romance dumpte Wu Hsia onlangs zijn vriendin Jun Tang (20) om een relatie te beginnen met de 22-jarige Rong Tsao. Zijn ex kon dat moeilijk verkroppen en viel het paar de afgelopen drie maanden vaak lastig.

Daarom besloot de man met beide dames af te spreken. ,,Ik was het gezeur van beide kanten zat”, zei hij volgens news.com.au. ,,Rong zeurde over Jun en Jun over Rong; het werd te veel. Ik begon te twijfelen over wie ik wilde, dus ik dacht dat het verstandig was af te spreken en erover te praten.”

Tijdens het afspraakje in Ningbo in het oosten van China maakte de vriendin een opmerking waardoor de ex zich beledigd voelde. Ze sprong van de brug af de rivier in en riep om hulp. De vriendin was bang dat haar vriend zou gehoorzamen en ging haar daarom achterna. ,,Ze zei dat ik moest kiezen tussen haar en mijn ex”, aldus Wu Hsia.

De jongeman besloot zijn huidige vlam te redden. Ze was lichtgewond doordat ze tijdens de sprong een boot had geraakt. Na de reddingsactie bracht hij haar naar het ziekenhuis.

Zijn ex, tot haar middel in de modder, liet hij dobberen. Eenmaal uit het water belde hij zijn broer om te vragen haar te redden. Ondertussen was het de vrouw ondanks haar benarde positie gelukt zelf een vriend te bellen, die op zijn beurt de hulpdiensten inschakelde. De ex belandde in het ziekenhuis, maar had geen serieuze verwondingen en mocht snel naar huis.

Het incident is mogelijk ingegeven door de Chinese gewoonte mannen te vragen wie ze zouden redden als hun vriendin en hun moeder in het water zouden springen. Wu Hsia was naar eigen zeggen ‘verbluft’ door de situatie waarin hij moest kiezen tussen ex Jun en vriendin Rong. ,,Ik moest kiezen tussen right en wrong. En ik koos Rong.”