NOTTINGHAM – Laura Mellors (29) is een hit op YouTube. Ze nam zelfs ontslag als accountmanager bij een energiemaatschappij, toen bleek dat haar filmpjes wel heel erg in de smaak vielen bij haar duizenden volgers. Met het filmen van haar cavia’s Gus en Hercules verdient ze naar eigen zeggen 2.745 euro per maand.

Ze vertelt haar verhaal. “Ik verveelde me op een dag en maakte een filmpje over mijn cavia’s Gus en Hercules. Ik had een nieuwe kooi gekocht met verschillende spulletjes en verdiepingen waar ze op konden klimmen en was benieuwd hoe ze zouden reageren. Ik postte het filmpje op YouTube en binnen enkele dagen kreeg ik zeer positieve commentaren en werd gevraagd om meer video’s te maken.”

In 2010 startte ze al met het uploaden van haar hobby: het filmen van de cavia’s. Mellors heeft momenteel 54.000 volgers op haar YouTubekanaal Piggiepigpigs voor meer dan honderd filmpjes. Inmiddels heeft ze ook al een webshop en via deze weg verkocht ze ruim 5000 spullen voor de harige beestjes.

Het ging van kwaad tot erger, want inmiddels is ze wereldberoemd. “Mijn cavia’s worden nu gevolgd en krijgen fanbrieven. Mensen willen weten hoe het met hen gaat”, zegt ze tegen Nottingham Post. “Als ik niet regelmatig updates post, krijg ik berichten van mensen die vragen of alles ok is met de dieren.”

Inmiddels is ze dus fulltime filmer van Gus en Hercules. “Het is geweldig om geld te verdienen met iets dat ook een passie is. Ik deed mijn job sinds 2009 en de eerste jaren genoot ik ervan, maar toen Piggiepigpigs bleef groeien was ik niet meer zo gepassioneerd. Ik realiseerde me dat dieren mijn passie zijn.”