Vier maanden geleden gijzelde hij haar en stak hij haar neer. Vrijdag vroeg Yildirim D. zijn slachtoffer in de rechtbank in Haarlem niet alleen om vergeving, maar ook nog eens ten huwelijk.

Het Haarlems Dagblad schrijft hoe tijdens de rechtszaak gruwelijke details van de misdaad uitvoerig worden besproken. Er worden foto's getoond waarop te zien is hoe het bloed in de slaapkamer van de vrouw van de wanden droop. Op andere foto's zijn de steekwonden te zien die de vrouw in haar buik, handen, armen en benen had.

Maar dan buigt Yildirim D. zich met zijn handen voor de borst naar het 30-jarige slachtoffer. "Ik wil je mijn excuses aanbieden. Ik houd nog steeds ontzettend veel van je", zegt hij voordat hij haar ten huwelijk vraagt. Tot verbijstering van alle aanwezigen zegt zij ja. "Iedereen verdient een tweede kans. Ik hou van Yildirim en weet dat hij spijt heeft. Ik durf zelfs weer een relatie met hem aan. Puur omdat hij van zijn fout heeft geleerd", zegt zij volgens de regionale krant.

De twee leerden elkaar bijna een jaar geleden kennen via internet. Maar als de familie van de vrouw in Turkije een verloving met een ander voor haar regelt, maakt ze het uit met Yildirim. Toch zoeken de twee elkaar weer op als ze terug zijn in Haarlem.

Als zij in oktober tegen hem zegt dat hij haar moet verlaten, gaat het gruwelijk mis. Yildirim steekt als een razende op haar in, waarna de twee badend in het bloed in haar slaapkamer worden gevonden.

De vrouw mag hem dan vergeven, justitie denkt minder makkelijk over wat er gebeurd is. Het Openbaar Ministerie eist vier jaar cel.