Zoals iedere weekdag zaten elf leerlingen donderdag in Minnesota in de schoolbus richting huis, maar voor de kinderen werd het onverwachts een angstig ritje. Hun chauffeur, de 68-jarige invaldocent Scott Russell Gilbertson, werd onwel achter het stuur.

Een politieagente zag de bus slingeren over de weg bij het plaatsje Malmo en besloot de achtervolging in te zetten. Met sirenes en zwaailichten probeerde ze de buschauffeur tot stoppen te manen, maar het voertuig bleef met een gangetje van zo'n 60 kilometer per uur op en af en toe ook naast de weg rijden.

Op een moment dat de bus vaart minderde, stapte de agente uit haar auto om het voertuig binnen te gaan. Maar kort voordat ze er was, trapte de chauffeur het gas weer in.

Op beelden van enkele minuten later is te zien dat een tegenligger gedwongen wordt om achteruit te rijden en achterwaarts een zijweggetje in te gaan, om op die manier de bus te ontwijken.

Ondertussen hadden enkele leerlingen het alarmnummer gebeld. Ook probeerden ze Gilbertson te helpen met het besturen van de bus.

Uiteindelijk komt de schoolbus na een dollemansrit van zo'n 15 minuten tot stilstand, omdat een politieagent een spijkermat op de weg heeft gelegd. Met lekke banden rijdt de bus langzaam een greppel in.

Alle leerlingen, die tussen de 6 en 14 jaar oud zijn, bleven ongedeerd. De chauffeur is naar een ziekenhuis gebracht en de volgende dag mocht hij weer naar huis.
Filmpje