Terwijl prinses Beatrix haar verjaardag gisteren vierde in kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, maakte bij de hoofdingang een vrouw stennis vanwege een kaartje dat voor Beatrix bedoeld was.

Het kaartje was per ongeluk bij de vrouw bezorgd in plaats van bij Beatrix, meldt de Gooi en Eemlander. Ze heeft geen legitimatie dus het kaartje wordt door beveiligers geweigerd.

De dame reageert woedend. "Het is een verjaardagskaart! Geen poeder ofzo! En de kaart is niet van míj maar verkeerd bezorgd", zou ze volgens de krant geroepen hebben. En: "Het is niet mijn probleem als Beatrix haar post niet krijgt!" Maar de bewakers houden vol dat het protocol is en dat ze het kaartje niet aannemen.

De vrouw scheurt met piepende banden weg en even later komt ze terug met haar paspoort. Ze parkeert haar auto voor de poort, wat de beveiligers niet zint omdat op dat moment koning Willem-Alexander zou aankomen. Na wat discussie zet ze haar auto aan de kant en mag ze de enveloppe afgeven. "Mag ik nu gaan? Hoef ik niet gefouilleerd te worden?", zegt ze nog volgens de Gooi en Eemlander.