Het zijn misschien wel de bekendste watervallen ter wereld: de Niagarawatervallen. Mooi in de zomer, maar ook in de winter prachtig.

De koude wind die er nu doorheen blaast, laat de mist in de lucht bevriezen. Grote delen van de watervallen zijn nu bevroren en dat zorgt voor een bijzonder spektakel.

De meeste mensen vinden ernaar kijken al een hele belevenis. De Canadees Will Gadd wilde wat meer spanning in zijn leven en beklom deze week de imposante muur van ijs. Een gevaarlijke klim, die hij maandenlang voorbereidde.

De 47-jarige bergbeklimmer gebruikte twee ijsbijlen om boven te komen. Tijdens de klim stroomde per minuut niet alleen 150.000 ton water langs de Canadees, ook scheerden gigantische brokken ijs vlak langs zijn hoofd, te zien in een video die van zijn actie is gemaakt.

"Niets dat beter voelt dan langs blauwe ijspegels omhoog klimmen", aldus de zeer ervaren bergbeklimmer later tegen ABC News. Het beklimmen van de ijsmuur vindt hij een hoogtepunt in zijn leven.

De klim duurde een uur. "Ik heb het geluk dat ik in de hele wereld heb mogen klimmen. Ik beklom het dak van Afrika, de Kilimanjaro, maar dit zijn de Niagarawatervallen, de 'coolste' watervallen in de wereld."
Filmpje