Een brandweerman uit Enkhuizen is ontslagen nadat hij tijdens een bedrijfsuitje tegen een collega had gezegd dat hij hem zou 'swaffelen'. Volgens de brandweerman ging het om een grap.

De officiële reden voor het ontslag is 'intimiderend, vernederend en seksueel getint gedrag', maar volgens het Noordhollands Dagblad gaat het om een swaffelincident. Twee andere collega's zouden naar aanleiding van het incident gevraagd zijn om vrijwillig op te stappen.

Een van de opgestapte brandweermannen zegt tegen de krant dat het om een grap ging tijdens een trainingsweekend in de Drentse plaats Wijster. "We zaten in een hotel. De stemming zat er goed in. We zijn toen 's avonds in de slaapkamer geweest bij een mannelijke collega die al lag te slapen. We riepen dat we gingen swaffelen, maar er is niets gebeurd." De volgende ochtend meldde de oefenleider het incident bij het brandweerkorps.

De brandweerman was 32 jaar als vrijwilliger in dienst bij het korps van Enkhuizen. Hij vindt de straf veel te zwaar en heeft de zaak aangekaart bij de Enkhuizense gemeenteraad.