Een Indiase ambtenaar is ontslagen wegens ongeoorloofd verzuim. De man had het ook wel bont gemaakt: hij was maar liefst 24 jaar afwezig.

A.K. Verma verscheen volgens persbureau Reuters in december 1990 voor het laatst op zijn werk. Hij vroeg daarna een uitgebreid verlof aan en trok zich er niets van aan dat hem dat geweigerd werd. Daarna negeerde hij herhaalde verzoeken om op zijn werk te verschijnen.

In 1992 werd Verma na een onderzoek schuldig bevonden aan het opzettelijk verzaken van zijn plicht. Toch duurde het daarna nog ruim 22 jaar voor hij op straat werd gezet. De oorzaak is dat Indiase werknemers zon goede ontslagbescherming hebben, dat ze alleen wegens crimineel gedrag de laan uit kunnen worden gestuurd.

Uiteindelijk moest een minister zich ermee bemoeien om de man te ontslaan. Spijbelende ambtenaren zijn al langer een probleem in India. Premier Narendra Modi probeert er iets aan te doen door ambtenaren in New Delhi te verplichten in te klokken, via een vingerafdrukscanner. Op een speciale website is online in realtime te zien hoeveel mensen aanwezig zijn op hun werk.