Toronto, Canada - Canadese natuurbeheerders zoeken een moedige chauffeur die bereid is 3.500 km af te leggen om een stinkdier terug te brengen naar haar huis in Californie. Het beest, dat een zeven dagen durende reis door de VS en Canada als verstekeling in een truck overleefde zonder eten of drinken, heeft wat moeite om een lift terug te krijgen. Het stinkdier was in een pijp die op transport ging terecht gekomen.
"We kunnen helaas geen geen-stink garantie afgeven," aldus Nathalie Karvonen van het Toronto Wildlife Center. "We zoeken dus iemand die daar tegen kan." Vrijlaten is geen optie, aldus Karvonen. "Het is 100% illegaal om dat te doen. Bovendien zijn stinkdieren erg territoriale dieren, ze accepteren niet zomaar een nieuwkomer. Dat zou flink vechten worden dus."
Aangezien vervoer per vliegtuig waarschijnlijk teveel stress veroorzaakt met de bekende reuk tot gevolg, is transport over de grond eigenlijk de enige oplossing. Stinkdieren kunnen hun stinkende spray 3 meter ver spuiten, omstanders met prikkende ogen en naar adem happend achterlatend. Wie een idee heeft mag het Toronto Wildlife Center in Canada bellen: 1-416-631-0662.