Een kleine maand voor Valentijn heeft de internetsite Yahoo heeft een aantal tips online gezet voor het dumpen van je partner. In de periode tussen kerst en Valentijn blijken er dubbel zoveel relaties stuk te lopen.
"In januari wordt de aandacht op het gezonde, betere en gelukkigere leven gericht. Bij koppels gaan mensen nadenken over de vraag of hun relatie en of hun partner (nog) wel de ware is", aldus Anna Zornosa, vice-president en general manager van Yahoo Personals. Met die gedachte in het achterhoofd heeft Yahoo een gids gemaakt, die je tips geeft over het verbreken van een relatie. Er wordt ook uitgelegd hoe je een nakende scheiding kan herkennen.
Zo blijkt maandag de populairste dag om een relatie te beëindigen (27 procent). Voor 32 procent is de ergste manier om een relatie te beëindigen door het nieuws per e-mail laten weten terwijl de ongelukkige partner op het werk zit. 27 procent van de ondervraagden vond het vreselijk om het nieuws via familieleden of vrienden te horen. Valentijn is de allerergste dag om het uit te maken, bijna even erg als op de verjaardag.
Het merendeel van de gedumpte partner stort zich op het werk (76 procent). De helft van hen zou op vakantie gaan, en 72 procent schuimt datingsites af.
Voor het onderzoek hebben 2.583 Yahoo-gebruikers vrijwillig meegedaan aan een enquête over hun ervaringen met relaties. De groep van ondervraagden, die allen tussen de 18 en 50 jaar waren, bestond voor 58 procent uit vrouwen en 42 procent mannen.