Een Chinese vader wil heel ver gaan voor zijn zieke zoontje. Om de dure behandeling van de 2-jarige Guo Guo te betalen, laat Xia Jun zich tegen betaling slaan door voorbijgangers.

Elke dag staat Xia (30) voor de ingang van een druk metrostation in Peking. Hij heeft een wit T-shirt aan met de tekst 'Menselijke boksbal. En klap, 10 yuan'. Voor iets meer dan een euro mogen forenzen hun frustraties op hem botvieren.

Xia heeft ook een bord bij zich met daarop een foto van zijn zoon Guo Guo en diens medisch dossier, dat bewijst dat de peuter aan leukemie lijdt. Tot Xia's grote opluchting kiezen veel mensen ervoor het geld gewoon te doneren zonder geweld.

Er werd vorig jaar leukemie vastgesteld bij Guo Guo. Om zijn behandeling mogelijk te maken verhuisde het gezin van West-China naar Peking. Een deel van de kosten konden ze betalen door de verkoop van hun huis en leningen van vrienden en familie, maar toch bleef er nog 150.000 euro nodig.

Xia zegt in de Chinese media dat hij eerst overwoog te gaan bedelen, maar bang was dat hij daarmee niet snel genoeg geld zou verdienen. Daarom koos hij voor zijn onorthodoxe methode.

"Ik heb lang gezocht naar hulp, maar dat was moeilijk. Ik hoop dat mensen me zo wel zien en mijn situatie leren kennen."

Xia heeft al zo'n 100.000 euro ingezameld, vooral nadat zijn actie werd opgepikt op internet. Mede daardoor heeft de kleine Guo Guo inmiddels een transplantatie ondergaan. Hij maakt het redelijk.
Foto