Voor de vrouw een kledingstuk ter ondersteuning, comfort of modeuiting. En voor sommige mannen een onding om los te krijgen. De moderne BH is jarig.

De Backless Brassière werd officieel geboren in november 1914. Toen werd het patent op deze onderkleding goedgekeurd door de Amerikaanse patentautoriteit. Eerder maakten couturiers al furore met andere opvolgers van het korset en de voorgangers van de Bra, maar de Backless Brassière van ontwerpster Mary Phelps Jacob is het basismodel voor de moderne bh.

Het ontwerp had schouderbandjes die vastzaten aan de stof die de vrouwelijke boezem ondersteunen, zoals het korset. De bh is echter lichter van gewicht en comfortabeler om te dragen dan het korset, dat de boezem van de vrouw tot één geheel perste.

De bh accentueert juist beide delen. Een ander verschil was dat vrouwen dit kledingstuk wel onder jurk met open rug konden dragen. De bh was volgens de ontwerpster zelfs zo "goed dat het gedragen kan worden door personen die intensief bewegen, zoals tennis."