Het was liefde op het eerste gezicht voor Peter toen hij in 1965 Margaret ontmoette, aan zee in Florida. En Margaret werd ook al snel verliefd. Alleen was er één probleem. Peter was een dolfijn.

Margaret Howe was naar de dolfijn gegaan met een missie: voor de organisatie NASA moest zij Peter leren praten via zijn spuitgat. Dat ging vrij aardig. Hij kon 'Hello Margaret' zeggen, hoewel de 'M' hem veel moeite kostte.

Maar de 6-jarige Peter - een jonge man in dolfijnenleeftijd - was vooral geïnteresseerd in zijn lerares: hij werd jaloers als Margaret aan de telefoon zat en wilde niet meer in zijn eentje met de bal spelen; alleen als Margaret meespeelde. Hij werd ook seksueel opgewonden van Margaret, die Peter masturbeerde om hem bij de les te houden. En zij begon uiteindelijk ook gevoelens te koesteren voor de dolfijn.

Over de liefde tussen de twee heeft de BBC een documentaire gemaakt, The Girl Who Talked to Dolphins, die op 17 juni wordt uitgezonden. "We genoten ervan om bij elkaar te zijn, wilden ook samen zijn en ik miste hem als hij er niet was", zegt Margaret tegen de documentairemaker. "Ons contact was seksueel van zijn kant, maar niet van mijn kant. Misschien was het voor mij wel sensueel."

Maar na een paar weken werd het experiment gestopt. Dolfijn Peter was ontroostbaar. Zijn gezondheid ging achteruit en uiteindelijk pleegde het dier zelfmoord door te weigeren adem te halen. Volgens een dierenarts stierf hij aan een gebroken hart. "Hij kon niet bevatten waarom Margaret bij hem weg was gegaan." Bekijk hier de trailer van de documentaire: Filmpje