Het Kickstart-project NoPhone, een blok plastic, gaat dan toch echt van start. Mensen die fysiek een telefoon in handen willen hebben, zonder daarbij een echte telefoon in handen te hebben. Klinkt zinvol of niet?
We weten niet in welke behoefte de NoPhone voorziet, maar misschien is dat juist het idee. Een technologie-vrije oplossing waarbij je echt met de wereld om je heen in contact bent. Om daar nou echter 12 dollar of meer voor neer te leggen is de grote vraag. Blijkbaar is er toch genoeg animo voor de NoPhone want het Kickstarter-project heeft genoeg opgeleverd om los te gaan.
Het is trouwens niet de eerste keer dat de mensen achter de NoPhone het op Kickstarter proberen. Een eerdere poging liep op niets uit. De doelstelling van 68.000 dollar was misschien ook wat te hoog gegrepen. Ze hebben het dit keer kleinschaliger gehouden met een (nog) simpeler 'telefoon' en een meer bescheiden doelstelling van 5.000 dollar. Ze hebben inmiddels zelfs 6.000 dollar opgehaald! Er is zelfs een selfie-upgrade in de vorm van een spiegeltje. Meedoen kan trouwens nog steeds. De einddatum ligt op 29 oktober 2014. Foto