Twee zeldzame albino egels zijn gered in Northumberland (Engeland). De dieren, Albie en Tughall genaamd, werden binnen een maand van elkaar gebracht bij het huis van Carole Catchpole in Longframlington. Mrs Catchpole, die in 1998 de Northumbria Egel Redders Maatschappij heeft opgericht, zei dat het "verbazingwekkend was" om na 16 jaar waarin zij zorgt voor de egels, in zo'n korte tijd opeens twee albino's te zien.
Ze zegt dat ze nu gaat zorgen voor Tughall en Albie tot ze gezond genoeg zijn om terug in het wild worden vrijgelaten. Mrs Catchpole zorgt jaarlijks voor bijna 400 van deze dieren, maar ze heeft nog nooit eerder een albino-egel gezien. De egel-vriendin zei dat ze advies zou inwinnen over de vraag of ze in het wild kunnen overleven of dat hun ongewone kleur maakt dat ze "minder goed kunnen gedijen".
Mrs Catchpole zei: "Hij [Albie] is van ongeveer hetzelfde gewicht als Tughall, dus we voeren ze net zo lang totdat ze op het geschikte gewicht zijn. "Ze moeten ergens geplaatst worden waar we er zeker van zijn dat ze veilig zijn en niemand ze kan vinden. We moeten heel voorzichtig zijn om het juiste voor ze te doen"
Hoewel Albie en Tughall korte tijd na elkaar werden gevonden, zegt Mrs Catchpole dat ze niet verwant zijn omdat ze werden op ongeveer 20 km van elkaar werden gevonden, en dat is een "aanzienlijke afstand" voor egels.
Foto