PENN TOWNSHIP – Nationale noodnummers zijn alleen bedoeld voor noodgevallen. Daar dacht Gregory Shaffer echter anders over. De 52-jarige Amerikaan belde het nummer omdat hij toe was aan gezelschap.

De politie heeft Shaffer aangehouden omdat hij drie keer het Amerikaanse noodnummer 911 belde en de hulpdiensten een fantasieverhaal vertelde. Bij zijn eerste belletje zei hij dat hij van de trap was gevallen en dat hij zijn hoofd en nek bezeerd had. Toen de ambulancebroeders arriveerden troffen ze echter geen gewonde, maar een dronken Shaffer aan in zijn stoel, zo schrijft Pittsburgh Tribune.

Shaffer gaf gelijk toe dat er niks aan de hand was en dat hij had gebeld omdat hij eenzaam was en gewoon graag iemand wilde spreken. Maar twee uur later bleek dat hij weinig had geleerd van het voorval. Opnieuw belde hij 911, maar dit keer kwam er geen ambulance, maar een politieagent die hem een waarschuwing gaf.

Iets later greep de hardleerse Shaffer opnieuw naar de telefoon om aan 911 te vertellen dat hij moest worden opgenomen omdat hij anders zichzelf of anderen iets aan zou doen. De politie stond weer op de stoep, maar Shaffer krabbelde wederom terug. Weer verklaarde hij dat hij erg eenzaam was en dat hij graag bezoek wilde.

De belletjes kwamen Shaffer duur te staan. De rechter gaf hem een boete van iets meer dan 58.000 euro. Aangezien Shaffer dat bedrag niet kan ophoesten wordt de bekeuring omgezet in een gevangenisstraf, waarvan de lengte binnenkort wordt bepaald. Een voordeel voor Shaffer: in de cel heeft hij aan gezelschap vermoedelijk geen gebrek.