Je horloge is gestolen. En tijdens een zoektocht naar mooie sieraden vind je hem opeens terug op een website van een sieradenwinkel in Antwerpen. Het overkwam de 42-jarige Natasja uit Rotterdam. Omdat de politie niets deed met de tip, is ze de horloge maar zelf gaan terughalen.
De Rotterdamse bekijkt deze zomer op goed geluk een website met sieraden, als ze opeens een bekend dameshorloge ziet staat. Een Rolex, witgoud, met een roze wijzerplaat en Romeinse cijfers. 'Ik rolde bijna van de bank af. Dat moest de mijne zijn,' vertelt ze aan het Algemeen Dagblad. Het Rolexhorloge werd eerder gestolen bij een woninginbraak.

De Rotterdamse neemt contact op met de Nederlandse politie, maar die onderneemt geen actie. Ze besluit zelf op pad te gaan om het horloge terug te halen. Eenmaal in de juwelierszaak in Antwerpen ziet ze de horloge meteen liggen. De juwelier merkt op 'Hij lijkt wel voor u gemaakt.' Natasja: 'Ik dacht: je moest eens weten.'

Met een smoes dat ze nog even met haar man moet overleggen over de aanschaf, rent ze naar een politiebureau. Een Vlaamse agent is zo onder de indruk van haar speurwerk, dat hij met haar meegaat naar de juwelier om het horloge met een waarde van bijna 4000 euro op te eisen. Met succes.

'De aangifte waarin mevrouw aangaf dat ze haar Rolex had gelokaliseerd, heeft het inbrakenteam niet bereikt,' aldus een woordvoerder van de politie tegen het AD. 'Wij balen daarvan, want dit is nogal een aanknopingspunt. We zoeken uit waar het misging en bellen spoedig met mevrouw om excuses aan te bieden. We bekijken de nieuwe informatie in de hoop de inbraak op te lossen.'