De Indonesische ouders die begin deze maand na bijna tien jaar hun dochter terugvonden, hebben nu ook hun vermiste zoon terug. De twee kinderen van Septi Rangkuti en zijn vrouw Jamaliah verdwenen tijdens de tsunami in 2004 in West-Atjeh.
Beiden werden meegevoerd door de sterke stroming. Na een maand stopten de ouders de zoektocht naar hun 4-jarige dochter Raudhatul en 7-jarige Arif.
Raudhatul werd een maand geleden door een oom herkend in een dorp niet ver van de plek waar ze was verdwenen. Kort daarna werd ze teruggebracht naar haar ouders. De hereniging was groot nieuws. Op de Indonesische televisie werd ook een foto van broer Arif getoond.
Een echtpaar zag de televisie-uitzending en herkende in de foto een dakloze jongen die ze wel eens in hun internetcafé lieten overnachten. Niet lang daarna sprak de jongen zijn ouders via de telefoon en maandag werd het gezin herenigd.
De nu 17-jarige Arif leefde in de stad Payakumbuh, honderden kilometers van zijn geboorteplaats. Hij was al jaren dakloos en sliep buiten en in verlaten gebouwen.
De ouders van Arif en Raudhatul vermoeden dat hun kinderen na de tsunami werden gered door vissers die hen daarna naar een eiland brachten voor de kust van Atjeh. Het meisje werd opgenomen door een vissersfamilie. Omdat het gezin niet voor twee kinderen kon zorgen, mocht de jongen niet blijven.
Bij de tsunami in 2004 kwamen zo'n 230.000 mensen om uit veertien verschillende landen. 170.000 slachtoffers vielen in Atjeh.