Kevin Whitney, een boer uit de Amerikaanse staat Oklahoma, verloor vorig jaar oktober zijn iPhone 4. Een paar dagen geleden werd hij verrast door een bericht uit Japan. Zijn telefoon is – zónder krassen – aan de andere kant van de wereld teruggevonden.
De telefoon zou terecht gekomen zijn in een zak met graan. De boer verloor zijn mobiel namelijk toen hij negen maanden geleden in een graanfabriek was.
Een Japanse fabrieksarbeider vond de telefoon tussen de graankorrels. Omdat er geen beveiligingscode op het toestel zat, kon de Japanner makkelijk achterhalen van wie het toestel was en welke nummers hij kon bellen om de eigenaar te pakken te krijgen. In totaal legde de telefoon een afstand van 11.265 kilometer af: van de plaats Chickasha in Oklahoma naar Kashima in Japan.
Om de iPhone zat een hoesje van het merk Speck. Omdat het toestel onbeschadigd is gebleven, plaatste het bedrijf het bijzondere verhaal direct op Twitter. De telefoon is inmiddels terug bij boer Whitney. Hij zegt: zo, er staan echt heel veel foto’s op die ik eigenlijk alweer was vergeten. De geluksvogel wil de Japanse fabrieksmedewerkers op een bijzondere manier bedanken. Hij is nog aan het bedenken hoe hij dat kan doen.