Een Airbus A380 heeft rechtsomkeert moeten maken nadat water uit het dak van de cabine begon te lekken. Al snel stond het gangpad blank. Het toestel van Qantas was onderweg van Los Angeles naar Melbourne. Hoewel er volgens de boordcommandant geen enkel veiligheidsrisico was voor passagiers en bemanning, besloot hij na een uur vliegen toch terug te keren.
Qantas Flight 94 steeg woensdag om 0.14 uur op vanuit LAX. Niet veel later begon er zowaar water neer te sijpelen uit de zoldering van het benedendek van het toestel. Oorzaak was een gebroken waterleiding.
De bemanning stelde alles in het werk om de hinder te beperken. Passagiers werden geëvacueerd naar drogere oorden in het vliegtuig. Met behulp van kussens en dekens werden zowaar dammen gebouwd om het water tegen te houden. Toch kon niet voorkomen worden dat het gangpad onder water kwam te staan.
Doorvliegen naar Melbourne in Australië – een vlucht van 15 uur – bleek geen optie. Door het waterlek konden geen maaltijden worden bereid en was het entertainment aan boord uitgevallen. Volgens de kapitein kwam de veiligheid niet in het gedrang, maar hij besloot toch terug te keren naar Los Angeles. Daar zette hij om 2.40 uur het toestel aan de grond.
Luchtvaartmaatschappij Qantas verontschuldigde zich voor het incident. Al de passagiers werden ondergebracht in een hotel terwijl het euvel hersteld wordt. Qantas gaat verhaal halen bij Airbus.