De 27-jarige Aleksandra Naranowicz had moeite om een baan te vinden toen ze van Polen naar Bristol was verhuisd. De knappe blondine had een masterdiploma Pedagogie op zak en om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, werd ze schoonmaakster bij een lokaal schoonmaakbedrijf. Aleksandra verdiende iedere week ongeveer 300 euro, tot een van haar klanten haar doorverwees naar een modellenbureau in Londen.

Volgens de gepensioneerde mediamagnaat hoorde de Poolse van 1,82 meter op de catwalk thuis en niet in zijn keuken als poetshulp.
Aleksandra nam de raad ter harte: ze vertrok een paar maanden later naar de Britse hoofdstad. Daar struinde ze van casting naar casting, tot ze door een toonaangevend modellenbureau werd opgemerkt.

Het is als in het sprookje Assepoester: Aleksandra ruilde emmer en zwabber in voor een leven in de spotlights. Een keuze die loont, zo blijkt. De jonge vrouw is tegenwoordig fulltime model en verdient ongeveer 2.500 euro per fotoshoot.

‘Mensen vertelden me dat ik een mooi gezicht had en een goed model zou zijn. Dat gaf me zelfvertrouwen om naar Londen te vertrekken. Klanten zijn vooral gek op mijn gezicht en haar. Ik hou echt van mijn werk en hoop dat er nog meer deuren zullen opengaan’, verklapte de voormalig schoonmaakster aan de Daily Mail.