Een moeder uit Texas claimt dat haar 10-jarige dochter ernstig verbrand is, omdat ze tijdens een schooluitje geen zonnebrandcrme op mocht doen.

Het meisje ging met haar klas op excursie, maar mocht geen zonnebrandcrme meenemen tijdens het tripje. Het verbod is onderdeel van het schoolbeleid, meldt de lokale nieuwszender KSAT uit Kansas.

De school beschouwt zonnebrandcrme als medicijn en daarom mogen kinderen het niet zonder doktersverklaring bij zich hebben. Zonnebrandcrme is in essentie een giftige stof, en we kunnen geen giftige dingen toestaan in onze scholen", zegt een woordvoerder van het East Independent School District tegen de zender.

De woordvoerder zegt dat ouders ervoor moeten zorgen dat hun kinderen zich al ingesmeerd hebben, voordat ze op school verschijnen. We kunnen niet toestaan dat kinderen zonnebrandcrme meenemen en gaan delen," zegt ze. "Ze kunnen misschien een allergische reactie krijgen of de crme binnenkrijgen. Het is echt een gevaarlijke situatie."

De moeder van het meisje, bij wie huidkanker in de familie zit, is boos op de school en wil dat het beleid wordt aangepast. De school heeft aangegeven dat ze het in overweging nemen, maar voorlopig blijft zonnebrandcrme verboden.