Wie droomt er niet van een eigen zwembad in zijn achtertuin? Jammer dat het zo duur is. Of toch niet? De 22-jarige Jeffry Roest groef afgelopen week met de hand zijn eigen zwembad in zijn achtertuin. Aankomend weekend als de temperatuur stijgt, kan hij daar lekker verkoeling zoeken.
Met de hulp van zijn vader en enkele vrienden schepte de student 30.000 kilo zand weg. De kraan stond daarna negentien uur open om zo'n 22.000 liter water in het bad te laten lopen. Het bad is 3,5 bij 6,5 meter en is 1.10 meter diep. Groot genoeg om in rond te zwemmen dus.
Het idee ontstond tijdens een feestje van zijn zus: "We zaten in de tuin en dachten: waarom eigenlijk geen zwembad?" Het zwembad is gegraven in de tuin van Jeffry's oma. Hij woont met twee vrienden in het huis, dat te koop staat, tot het huis is verkocht.
Jeffry heeft de bodem van het zwembad bedekt met worteldoek, bouwzeil en zeer stevig blauw pvc-plastic, dat wordt gebruikt op schepen. Afgezien van de waterrekening kost het zwembad nog geen 300 euro.
Ook over de schoonmaak van het bad is nagedacht. "Ik ga het bad schoon houden door middel van een pomp, filter en chloor. Ook heb ik een schepnetje om vuil uit het bad te vissen", aldus Jeffry. Foto