Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft sinds 2011 een strijdplan klaarliggen voor een eventuele zombieaanval. Het plan beschrijft tot in detail hoe het leger zombiehordes moet bestrijden.
Dat heeft het tijdsschrift Foreign Policy ontdekt. In het document CONOP 8888, dat dateert van 30 april 2011, wordt rekening gehouden met diversiteit aan zombies: van kippenzombies tot aan boze tovenaarszombies.
Het voorwoord van het document benadrukt dat het plan niet is bedoeld als een grap. CONOP 8888 vormt een blauwdruk voor de bestrijding van verschillende aanvallen en biedt de mogelijkheid om daarop te trainen.
Het Pentagon bedacht het meest absurde scenario om te zorgen dat het trainingsscenario door het grote publiek niet verward kan worden met een echte ramp. Dankzij het document zou het leger in staat moeten zijn om tijdens het grootst mogelijke doemscenario - een combinatie van een zeer besmettelijk virus, hordes zombies en nauwelijks effectieve maatregelen tegen de ondoden - de openbare orde te herstellen.