In het zuiden van Frankrijk is een jongen van 17 vastgezet die de afgelopen maanden vijf keer een brandweerauto heeft gestolen. Bij de vijfde keer zette de politie hem na een achtervolging van zo'n 130 kilometer aan de kant, melden Franse media.
De jongen maakte er sinds augustus een gewoonte van om in brandweerkleding die hij op internet had gekocht een kazerne binnen te wandelen en vervolgens in een brandweerwagen naar buiten te rijden. Hij schroomde niet om tijdens zijn joyride de sirenes en de zwaailichten aan te zetten.
De vorige keren kwam de minderjarige jongen, die naar eigen zeggen een obsessie heeft voor brandweerwagens, niet ver. Telkens werd hij in de kraag gegrepen voordat hij ongelukken had kunnen veroorzaken. De politie was mild en liet hem snel vrij.
Zijn laatste diefstal, afgelopen vrijdag in een kazerne in de plaats Bretenoux, liep echter uit de hand. De jongen reed met snelheden tot 170 kilometer per uur en raakte een politieauto.
Na dit vijfde vergrijp heeft de Franse justitie besloten de tiener vast te zetten. Op 19 mei moet hij zich verantwoorden voor de jeugdrechtbank in Cahors.