Een 69-jarige Haagse vrouw heeft een onbekende man met een plantenbak op zijn hoofd geslagen, omdat hij haar probeerde te beroven. Dat gebeurde dinsdagmiddag in de Van Musschenbroekstraat, in het Haagse Laakkwartier.
Rond 14.30 uur belde de man aan bij het huis van het slachtoffer. De Haagse wilde weten wie er voor de deur stond en stak daarom eerst haar hoofd door een raam naar buiten. Vrijwel direct trok de onbekende aan de ketting die om de nek van de bewoonster zat.

De vrouw gaf zich niet zomaar gewonnen, pakte een plantenbak en mepte haar belager op zijn hoofd. Tijdens de schermutseling viel de bak op de grond, waarna ze met een beeldje uit de vensterbank begon te slaan. Op dat moment hield de verdachte het voor gezien en vluchtte op een fiets.

De politie is een onderzoek gestart naar de onbekende man. Hij is getint, tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1,80 1,85 meter lang. Volgens het slachtoffer was de man slank en droeg hij donkere kleding. Het onderzoeksteam van de politie komt graag in contact met getuigen.