Eva Braun, geliefde en - heel kort - echtgenote van jodenhater Adolf Hitler, zou wel eens van Joodse komaf geweest kunnen zijn.
Dat zou blijken uit DNA dat is gevonden op een kam van Braun. Het DNA-onderzoek werd gedaan in opdracht van het programma 'Dead Famous DNA' van de Britse zender Channel 4. In het programma analyseren wetenschappers DNA-materiaal om oude vraagstukken op te lossen.
De DNA-analyse suggereert dat Hitler, die miljoenen Joden liet vermoorden, zonder het te weten met een Jodin zou kunnen zijn gehuwd. Hitler en Braun traden in 1945 enkele uren voor hun zelfmoord in een bunker in Berlijn in het huwelijk.
De kam, met Eva Brauns monogram erop, werd aan het einde van de oorlog door een Amerikaans soldaat gevonden in Hitlers buitenverblijf in de Duitse Alpen.
De wetenschappers ontdekten een speciale structuur van het DNA-materiaal, die sterk geassocieerd wordt met de Asjkenazische Joden en alleen via de moeder aan een kind kan worden doorgegeven. Volgens de traditionele joodse wetten wordt het Jodendom door de moeder doorgegeven.