De droom van een jong echtpaar uit Zimbabwe om ouders te worden, veranderde in een nachtmerrie nadat de vrouw bevallen was van een vreemd schepsel, een baby die lijkt op een baviaan.
Het incident dat vorige week plaatsvond in het dorp Tarangana - Chomukuyu met als dorpshoofd Chireya heeft op de dorpelingen veel indruk gemaakt.
Chief Chireya van Gokwe Noord, bevestigde het vreemde incident aan deze krant van gisteren.
Hij zei dat dit het eerste dergelijke incident was dat in zijn gebied plaats heeft gevonden.
"Dit is onze eerste keer dat ik zo'n bizar incident in mijn omgeving mocht beleven. Als ik vroeger hoorde dat zulke vreemde dingen gebeurden in een ver land beschouwde ik dat als een sprookje. Mijn mensen zijn in een staat van shock nadat zij dit vreemde incident uit de eerste hand hebben ervaren," zei Chief Chireya.
Hij zei dat de ongelukkige echtpaar hem vorige week benaderde met hun baby met twee gezichten. Chief Chireya zei dat het vreemde "kindje" geboren is buiten het ziekenhuis in de woning van het echtpaar.
"De baby stierf na een week. Het echtpaar had mij met hun vreemde kind benaderd en presenteerden hun zaak voor mij. Ze voelden aan dat ze de situatie niet aankonden. Om de privacy van betrokkenen te waarborgen onthulde hij niet de naam van de ouders.
De traditionele leider zei dat hij vermoedde dat de vreemde baby een gevolg was van hekserij. Hij zei dat hekserij een veel voorkomend verschijnsel in zijn gebied was.