Een medewerkster van de thuiszorg dacht haar slag te kunnen slaan bij een bejaarde cliënte. De Britse Linda Cramphorn uit Whetstone had al een keertje 400 pond van de bankrekening van de vrouw kunnen halen. Dat kunstje wilde ze nogmaals flikken, maar ze zette te hoog in. Zo meldt BuzzO.
De 47-jarige vrouw had zich uitgedost als haar cliënte toen ze naar de bank ging. Ze had een pruik op, liep met een stok en deed alsof ze de ziekte Alzheimer had. Bij de kassier wilde ze 22.000 pond, ruim 26.000 euro opnemen. De bankmedewerker vertrouwde het zaakje niet. Toen de vrouw dat door kreeg, deed ze alsof ze onwel werd en verliet de bank. Ze had alleen het spaarbankboekje van haar slachtoffer achtergelaten. Dat was dom, want toen ze terugging werd ze gearresteerd.
Agenten vonden volgens Leicester Mercury een chequeboekje van de oude vrouw en allerlei andere belangrijke papieren van haar bij Cramphorn. Ze viel helemaal door de mand toen in haar tas ook nog een papiertje zat waarop ze de handtekening van haar slachtoffer had geoefend.
De rechter had er geen goed woord voor over en noemde Cramphorn een gewetenloze crimineel. Ze moet voor zestien maanden de cel in. Net als haar vriendje, want die was bij het leeghalen van de bankrekeningen van de 81-jarige vrouw betrokken.