Een kamer vinden in een stad is heel erg lastig voor studenten. Ze moeten creatief zijn om op te vallen. De wanhopige Marie-Anne Faustinelli vond op bijzondere wijze een stekkie in Utrecht.
De Arnhemse Marie-Anne maakte vorige maand een liedje over haar studentikoze woonwens. Ze plaatste zichzelf zingend op YouTube en dat werkte. "Ik kreeg het idee begin dit jaar. Ik heb nu een kamer in Hilversum, waar mijn faculteit zit. Maar ik wilde naar Utrecht, daar wonen mijn vrienden en het is levendiger dan Hilversum."
Het filmpje waarin de 18-jarige kunststudente het lied zingt, is inmiddels bijna honderdduizend keer bekeken en de aanbiedingen van huisbazen stromen binnen.
"De eerste dagen liep mijn mailbox helemaal vol met reacties, zelfs zoveel dat het nauwelijks bij te houden was." Sommige aangeboden kamers vond ze te duur, andere leken haar niet serieus. Uiteindelijk lukte het.
Marie-Anne had al bezichtigingen gehad toen ze het nummer op YouTube plaatste. Ze heeft de kamer gekregen die ze al had gezien voordat ze het liedje opnam. Het was dus niet de muziek die de doorslag gaf.
Maar haar moeite was niet voor niks, zegt ze: "Mocht deze kamer niet door gegaan zijn dan had ik sowieso een andere kamer gevonden door mijn filmpje."
Filmpje